Bang, boos, blij

Bang, boos, blij is een boek over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna. Kinderen kunnen in het boek tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. Vanaf 6 jaar.button (28)

Bang, boos, blij : Productspecificaties

Productinformatie

AuteurSuzan van Apeldoorn, Lianne van Lith
Co-auteurBoukje Overgaauw, Marieke Visser
TaalNederlands
Vertaald uit hetNederlands
Afmetingen11x269x194 mm
Gewicht254,00 gram
Geschikt voor4 – 12 jaar
Druk2
ISBN109085605288
ISBN139789085605287
Product breedte194 mm
Product hoogte11 mm
Product lengte269 mm

8 december 2009

Ik heb dit boek gebruikt bij een aantal kinderen op school. Ze hadden problemen met het verwerken van de scheiding van hun ouders. De kinderen en ik hebben het werken met het boek ervaren als prettig en zinvol. Het maken van de zorgenpoppetjes vonden ze heel leuk. Wekelijks behandelden we een stukje uit het boek. De kinderen waren heel enthousiast en gaven achteraf ook aan dat ze er veel aan hadden gehad.

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Lianne van Lith
Door

Lianne van Lith

op 25 Jun 2015

Fijn, om te lezen dat jullie naast, het door mij naar het Nederlands bewerkte boek, " Het Zandkastelenprogramma. En de kinderen scheiden mee..." ook het helpboek voor kinderen (va. 6 jaar) met gescheiden ouders "Bang, boos, blij" op jullie site vermelden. Bedankt! Mijn boek speciaal voor jongeren met gescheiden ouders "Ouders uit elkaar, heb ik dat!" is naar jullie onderweg. Ik ben benieuwd naar jullie reactie. Met 'n hartelijke groet, Lianne van Lith

Normand
Door

Normand

op 30 Jun 2015

Wij hebben je boek ontvangen Lianne. Bedankt! In een volgend blog zullen we er aandacht aan besteden. Is een goed boek. Herkenbare situaties beschreven door de betrokkenen zelf.

Reactie plaatsen