Hoe kan je je echtscheiding een avondje vergeten?

Hoe kan je je echtscheiding een avondje vergeten?

Als je in scheiding ligt, heb je veel aan je hoofd. Ik ben er te veel mee bezig en ik merk dat ik aan het doemdenken ben. Het ontbreekt me aan energie en ik heb m’n vrienden al een tijd niet gezien.

Daarom ben ik blij dat een goede vriend mij belt of ik zaterdagavond mee wil salsadansen. Ik heb al 30 jaar een schat van een vriend, een lieve Arubaan die mij zo af en toe mee salsadansen neemt. Hij zegt, “Ga weer eens mee, gaat je goed doen!!” Na lang aarzelen laat ik me overhalen. Maar nu ben ik echt blij dat ik weer eens ga dansen. Een avondje lekker uit mijn dak gaan, beetje sjansen en genieten. Oh wat is dat lang geleden, ik heb er heel veel zin in.

Ik ben nog getrouwd, maar…

Er is een salsaparty in Alkmaar, dus kleed ik me mooi aan, besteed veel tijd aan mijn haar en make-up en vertrek veel te vroeg naar de locatie. Ik vind het aan de ene kant doodeng, want ik ben er nu als “vrij”staande dame, alhoewel ik nog wel getrouwd ben. Ik word door velen herkend, wordt warm ontvangen en men vraagt mij hoe het met me is. Wat fijn, zoveel belangstelling en mensen die mij goed gezind zijn. Dit had ik veel eerder moeten doen. Ik ben blij dat ik eindelijk de stoute (dans) schoenen heb aangedaan en lekker kan gaan dansen op heerlijke Latin muziek. Daar word ik al blij van!!

Heerlijk dansen

Ik word al snel ten dans gevraagd door een grote man met een wollen Schotse broek, een rode warme trui en rasta haar. Hij nodigt me uit om hem te volgen op de dansvloer, en neemt mij in zijn armen. Een man die ik in het dagelijkse leven zo voorbij zou zijn gelopen, het uiterlijk heeft van een vogelverschrikker. Er gaat meteen een gedachte door mijn hoofd, hij zal vast niet kunnen dansen. Maar wat schept mijn verbazing, de man transformeert tot een ware salsero. Hij laat me allerlei draaien maken, vliegt met me over de dansvloer en leidt me als een echte heer weer terug naar mijn plaats. Wie had dat gedacht. De man is een echte Adonis. Hij komt me nog enkele keren ophalen en biedt me zelfs een drankje aan. We hebben korte leuke gesprekjes, maar veel kans voor een drankje of gesprekje is er niet. Ik sta bijna voortdurend op de dansvloer. De een danst nog beter dan de ander, maar allemaal mannen die ik geen tweede blik zou geven in de AH. Maar in de armen van zo’n man gaat mijn bloed sneller stromen.

Nieuwe kracht

Ik heb de avond van mijn leven, ik sta bijna non-stop te dansen, ik geniet volop! Dit geeft me weer kracht, is een goede workout en ik verbrand ook nog eens heel wat calorieën. Mijn gevoel gaat deze avond van down naar feelgood!! Ik besluit dat ik toch wat vaker moet gaan dansen, ik word er blij van, het heeft een positief effect op mijn stress en het feit dat ik zoveel gevraagd wordt geeft mij ook het gevoel dat ik er nog bij hoor. Ik geniet, drink samen met oude bekenden een drankje en maak meteen een afspraak om er een volgende keer weer bij te zijn. Ik blijf tot het eind, ga ver na middernacht pas naar huis. De ramen van de auto zijn helemaal beslagen en is het ijskoud buiten. Ik voel niets, ik ben warm en gelukkig. Ik rijd terug naar huis en val direct in slaap. Ik dacht dat ik niet moe was, zoveel energie gaf het dansen mij, maar eenmaal met mijn hoofd op het kussen kom ik tot rust en val ik in een diepe slaap.

Ik denk even niet meer steeds aan de scheiding

De volgende morgen word ik fris en blij wakker. Ik heb geen constante gedachten meer aan het convenant en plan een dagje rust. Samen met Dina wat knutselen en vanmiddag misschien een wandeling maken in het bos. Het is herfst, de kleuren zijn mooi dus de moeite waard. Ik heb maandag een gesprek bij de bank voor een hypotheek, dus moet ik vanavond wat papieren bij elkaar zoeken, en hopen dat ik een behoorlijke hypotheek kan krijgen met mijn huidige salaris.

Hoe kan je je echtscheiding een avondje vergeten…

…is geschreven door Margot Dekker. Margot schrijft iedere maand over haar eigen scheiding. Wil je meer blogs van haar lezen? Kijk dan even op haar eigen pagina op onze site.

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces.Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen