Je bent een sterke vrouw
Persoonlijke verhalen
Margot Dekker
Persoonlijke verhalen
02/18/2016
3 min
2

Je bent een sterke vrouw

02/18/2016
3 min
2

Ik hou van gezelligheid om me heen. Een leuk ingerichte woning. Leuke spulletjes die staan te pronken in de kast, tafel of vensterbank. En ik ging hiervoor, tijdens mijn huwelijk, regelmatig op pad. Als ik mijn woonkamer inliep dan genoot ik van de sfeer. Sfeer is heel belangrijk. Het maakt van mij een tevreden mens. Tevreden zijn voelt geweldig. Ontevreden en ongelukkig zijn is gemakkelijker. En kost bovendien minder inspanning en geld.

Ontevreden

sterke vrouw ontevredenDe laatste jaren van mijn huwelijk was ik regelmatig ontevreden. En ik klaagde meer dan normaal over van alles en nog wat. Ik deed dus heel erg mijn best om gezelligheid te creëren. Ik gaf veel geld uit om van mijn leven iets mooiers te maken. Ontevredenheid zet je aan tot consumeren. Het moedigt je aan om een probleem op te lossen op de meest ineffectieve manier. Ik was dus altijd bezig veranderingen aan te brengen in de woonkamer, tuin en met mooie kleding. Toen kwam het besef dat ik een onrust had in mijn lijf en tegen alles liep aan te hikken.

Je gaat toch niet bij me weg

Als ik met mijn ex in gesprek ging over mijn ontevreden en ongelukkige gevoel, zei hij altijd dat ik toch nooit bij hem weg zou gaan omdat ik dan het leventje dat ik leidde niet zou kunnen voortzetten. Ik dacht er verder niet over na, tot het cruciale moment dat ik in mijn boosheid en ontevredenheid toch een echtscheiding aankondigde. Ik schrok hier toch wel van maar wilde doorzetten en dat was heel zwaar.

Angstige vragen

sterke vrouw angstige vragenWe sliepen als echtpaar samen op zolder. Op de 1e etage waren 3 slaapkamers voor onze 3 dochters. Ik trok met enkele spulletjes naar de kleinste slaapkamer. Dit was de logeer/ slaapkamer van mijn oudste dochter, die al op kamers woonde. Te midden van haar spulletjes en die van mij, sliep ik elke avond met een tevreden gevoel in. De onrust was uit mijn lijf maar had wel plaats gemaakt voor een angst.

  • Hoe moet ik verder, het onbekende
  • Ga ik het redden met het geld wat ik verdien van mijn baan van 15 uur
  • Waar ga ik wonen, ik sta niet ingeschreven voor een huurwoning en vrije sector is te prijzig
  • Mijn dochters waren heel boos op mij dat ik wilde scheiden, komt het ooit weer goed
  • Mijn ex die niet tegen me sprak en me nergens mee hielp, niet wilde praten of om uitleg vroeg
  • Ik moest alles verder alleen regelen, niemand die achter me stond of me hielp
  • Angst voor het alleen zijn

Sprong in het diepe

sterke vrouwNu ik de sprong in het diepe had gemaakt, moest ik iets aan deze angsten doen. Een sprong in het ongewisse is moedig, dus ik bleek moed te hebben. Dit gevoel gaf mij al veel kracht en ik kwam tot veel inzichten. Ik ging naar een beurs en kwam daar een hele lieve vrouw tegen die mijn verhaal een beetje aanhoorde en meteen zei: “Je bent een hele sterke vrouw. Je staat met beide benen op de grond. Jij gaat het redden”. Deze woorden staat in mijn geheugen gegrifd. Het heeft mij door de hele periode heen geholpen en me tot een krachtige gelukkige vrouw gemaakt.

Je bent een sterke vrouw

Ik ben trots op mezelf en schreef toen dit stukje rechtstreeks uit mijn hart. Het schrijven heeft me enorm geholpen, ik schreef mijn gevoel op papier. Door het schrijven kon ik alles beter verwerken en overzien. Het geeft me kracht en steun. De sterke vrouw die ik wil zijn.

GELUK

Wat is geluk? Geluk is je prettig voelen

Je thuis voelen in je eigen huis

Samen met de gezinsleden een eenheid vormen

Samen zijn in een relatie

Overal tevreden mee zijn

Van alles willen doen en ondernemen

Elke dag blij wakker worden!

Verliefd en geliefd zijn

Je Hart volgen

Gezond zijn is een rijkdom

Communicatie

Krachtig zijn en geen medelijden met jezelf hebben

Ik ben een gelukkig en blij mens dat ik voor mezelf gekozen heb

Over Margot

Margot Dekker is ervaringsdeskundige en schrijft over haar eigen leven. Ze organiseert activiteiten voor singles in Noord-Holland. Wil je in contact komen met Margot? Vul dan ons contactformulier even in of bel 0900-588 88 88. Of kijk op haar eigen pagina om te zien welke blogs Margot nog meer heeft geschreven.

Reacties
Categorieën