Kind zorgt voor gescheiden moeder

Lees in: ‘kind zorgt voor gescheiden moeder’ het verhaal van Carlijn van negen. Doordat haar ouders zijn gescheiden ziet haar relatie met haar moeder er ineens heel anders uit…Mijn moeder was eigenlijk altijd best wel streng. Ik moest altijd m’n bed opmaken, twee keer per dag m’n tanden poetsen. M’n moeder wilde altijd weten bij wie ik ging spelen en dan moest ik wel precies op tijd thuis zijn, anders hing ze gelijk aan de telefoon. Ik vond dat echt stom natuurlijk. Maar nu denk ik daar weleens aan terug en dan wou ik dat het weer zo was.

Ik moet voor m’n moeder zorgen

echtscheiding moederNu is m’n moeder bijna steeds verdrietig. Ze doet wel heel lief enzo maar het boeit haar niet meer zo heel erg. Ze let niet meer op of ik m’n tanden poets. Ik kom expres steeds later thuis maar dat merkt ze ook helemaal niet. Ze blijft gewoon lief doen als ik laat binnen kom. Laatst heb ik gewoon een tijdje rondgefietst in het donker om te kijken of ze zou bellen. Niks! Ik laat m’n kamer ook lekker een zootje worden. Vind ze ook niet erg meer.

Kind zorgt voor gescheiden moeder

scheiden moederEn wat ik trouwens ook niet leuk vind is dat ze alles aan mij verteld. Ik wil het echt niet weten of m’n vader weer iets stoms heeft gedaan. En waarover ze allemaal verdrietig is. Tja, het is natuurlijk wel heel zielig, en ik doe echt wel m’n best om te helpen, maar ik kan er toch ook niks aan doen? Zíj zijn gescheiden, ze hebben niet gevraagd wat ik daarvan vond. Maar nu moet ik wel steeds die stomme verhalen aanhoren. Dan probeer ik natuurlijk iets leuks te zeggen zodat m’n moeder zich weer een beetje beter voelt. Maar het helpt niet echt. Ik zie gewoon dat ze verdrietig blijft. Eigenlijk lijk ik nu een beetje meer de moeder en zij de dochter. Is soms cool, maar stiekem krijg ik toch gewoon liever op m’n kop als ik iets doe wat niet OK is. Nu moet ik steeds zelf bedenken of het wel of niet kan. Was toch beter toen m’n moeder dat nog deed.

Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen