De mediation zelftest

Is mediation iets voor jou? Doe hier de mediation zelftest en controleer of mediation in jullie geval een oplossing zou kunnen zijn. De rechtbank heeft deze test ontwikkeld waarmee je kan checken of mediation past bij jullie probleem. Twijfel je na deze test nog of mediation bij je past? Neem dan even contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen. Vul ons contactformulier in of bel: 0900-588 88 88. Doe hier de test:

Ga bij het beantwoorden helemaal uit van je eigen ideeën, en niet die van je (ex-)partner. De test werkt zo: zet een kruisje voor de bewering die voor jou geldt. Onderaan de test zie je de uitslag.

De zelftest

Ben je bereid mee te werken aan een oplossing die in onderling overleg tot stand komt?

Ja, want

( ) ik zie wel mogelijkheden voor een redelijke oplossing

( ) ik heb belang bij een snelle oplossing

( ) ik heb nog vaker met de andere partij(en) te maken

( ) ik wil graag een oplossing op maat waar ik zelf invloed op heb

( ) het gaat mede om communicatiestoringen

( ) het kan wellicht aanzienlijke (proces)kosten besparen

 

Nee, want

( ) ik vind het erg belangrijk dat de rechter zich over deze zaak uitspreekt

( ) een eerdere mediationpoging is mislukt en ik wil het niet nog eens proberen

( ) ik zie geen enkele mogelijkheid tot onderhandelen, omdat …

 

Ik twijfel, want

( ) ik weet niet precies waar wij aan beginnen

( ) ik weet niet hoeveel ruimte er is om te onderhandelen

( ) ik vind het moeilijk om met de andere partij(en) om de tafel te zitten

( ) ik weet niet of de andere partij(en) wel wil(len) meewerken

( ) ik zie weinig mogelijkheden

Uitslag van de test

Ben je het bij ‘ja’ eens met een of meer van de genoemde argumenten dan lijkt mediation geschikt voor je. Uiteraard dient je ex, of toekomstige ex, er ook iets voor te voelen. Twijfel je? Dat kan natuurlijk ook. Kijk verder op onze site voor meer info over mediation zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen