Mijn ouders zijn gescheiden
Ouderschapsaspecten bij scheiding
Martine Blom
Ouderschapsaspecten bij scheiding
10/02/2015
1 min
0

Mijn ouders zijn gescheiden

10/02/2015
1 min
0

Mijn ouders zijn gescheiden, is het verhaal van de 9-jarige Anna. Ze vertelt dat het helemaal niet zo leuk is als je vader en moeder uit elkaar zijn. Vooral lastig als je vader weer een nieuw gezin heeft. Het is dan wel je zusje, maar toch….

Anna’s eigen verhaal

Hallo, ben Anna ik ben 9 jaar en ik heb nog een zusje van 3, nou ja half zusje dan. Mijn ouders zijn namelijk gescheiden toen ik 5 jaar was, ik vind het zo erg. Mijn vader vind dat ik gelukkig moet zijn omdat ik in ieder geval allebei mijn ouders nog heb, maar zo heeft het toch geen zin, want de ene keer ben ik bij m’n vader en de andere keer bij mijn moeder we zijn nooit is met zijn drieën daar verlang ik echt naar.

Ruzie

Ik moet er nog steeds heel erg aan wennen. Als ik uit school bij mijn moeder ben dan zijn we maar met zijn tweetjes en bij mijn vader ontstaat er al een heel gezin. Als ik in het weekend bij mijn moeder ben en mijn half zusje bij m’n vader en m’n stiefmoeder is, dan denk ik soms dat ze het leuker hebben zonder mij. En als ik bij mijn vader ben dan vind ik het zo erg voor mama dat ze helemaal alleen is. Ik voel me nu altijd rot. Het enige wat ik nu wil is dat papa & mama weer bij elkaar zijn, zonder ruzie!

Ouderschapsplan

Als je gaat scheiden is het heel goed om rekening te houden met je kinderen. In een goed ouderschapsplan kan je gedetailleerd opnemen welke afspraken je met elkaar wilt maken. Zo kan je veel problemen ná je scheiding voorkomen. Helaas kan je niet voorkomen dat je kind zich evengoed nog wel eens rot voelt over de gang van zaken. Dat kan je met een ouderschapsplan jammer genoeg niet voorkomen. Wil je meer info over een ouderschapsplan? Klik dan even op deze link.

Reacties
Categorieën