Thuis bij allebei | boek over co-ouderschap
1 min. leestijd

Thuis bij allebei | boek over co-ouderschap

Om scheiden en co-ouderschap bespreekbaar te maken bij kinderen kunnen ouders baat hebben bij een prentenboek dat specifiek ingaat op deze materie. Het prentenboek Thuis bij allebei  is precies met dit doel gemaakt, en het doet dit vanuit een positieve invalshoek (met humor). Waarom zijn papa en mama niet meer samen? Houden zij nog wel van mij? Elk kind dat terecht komt in een scheidingssituatie worstelt met vragen zoals deze. En wil je zelf co-ouderschap regelen? Kijk hier dan even verder: co-ouderschapsplan opstellen.            

Co-ouderschap

Het boek is vooral gericht op situaties waarbij co-ouderschap een optie is. Kinderen waarbij de ouders nog redelijk met elkaar omgaan zullen zich daarom het best in dit boek herkennen.

Over de schrijver

‘Mijn naam is Mike en ik ben alweer een aantal jaar succesvol co-ouder van een fantastische zoon (zes jaar oud op het moment van schrijven).

Met veel plezier werk ik in de zorg maar schrijven is een grotere passie van me. In de vorm van luchtige, korte blogs wil ik met mijn website ervaringen delen over mijn leven als co-ouder en daarnaast informatie verschaffen over zaken die met co-ouderschap te maken hebben.

Voor iedereen die zelf co-ouder is of voor diegenen die nog midden in het scheidingsproces zitten en co-ouderschap overwegen.

Hopelijk heb je iets aan mijn nieuwsberichten en blogs en mocht je een vraag hebben, stuur gerust een bericht. Ik probeer regelmatig een nieuw bericht te posten maar bij deze alvast mijn excuus als daar even tijd tussen zit aangezien ik dit met mijn normale werkzaamheden moet combineren. ‘

Over het boek

Thuis bij allebei is een warm en prachtig geïllustreerd prentenboek over scheiden en co-ouderschap. De grappige teksten bieden ouders houvast bij het bespreken van deze lastige thema’s met hun kinderen. Kinderen uit co-ouderschap situaties waarbij de ouders nog goed met elkaar omgaan zullen zich het best in dit boek herkennen. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Als je het boek wilt kopen, klik dan hier

Thuis bij allebei, hardcover, 32 full-color pagina’s, is te verkrijgen via thuisbijallebei.nl (geen verzendkosten).

Het boek is ook via bol.com of bij uw lokale boekhandel te bestellen. De prijs is € 14,50 (€ 13,68 excl. btw)

TIP    Eventueel kan je het boek cadeau doen aan de ouders. Een mooi gebaar wat zeker op prijs wordt gesteld.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen