Vrienden kiezen voor je ex

Uit eigen ervaring schrijft de gescheiden Margot Dekker; je vrienden kiezen voor je ex. Natuurlijk is dit niet altíjd het geval, maar haar overkwam het wel. Lees hier hoe zij daarmee is omgegaan:

‘Scheiden doe je niet van de een op de andere dag. Dat is bij mij een proces geweest van jaren, voordat je het toegeeft aan jezelf. Het ergste is het ook kenbaar maken aan degene die het betreft en je naasten, door het uit te spreken komt het dichtbij. Ik had angst om te scheiden. Is dit wat ik wil, alleen zijn, geen financiële zekerheid meer, boze dochters, straks alleen wonen en zelfs over een tijdje het vinden van een andere partner.

Jij bent de schuldige

vrienden echtscheidingSpanning neemt hand over hand toe van hoe nu verder. Je voelt een afstand komen van alle kanten, je toekomstige ex, de kinderen, ouders, buren en kennissen. Zo moeilijk is het dus. Jij bent toch degene die wilt scheiden, jij bent degene die het leven van 4 onschuldige mensen overhoop gooit. Jij bent de schuldige, zoek het maar lekker ook in je eentje uit. Dat woord schuldige is niet uitgesproken, maar zo voelde het wel. De boosheid die op je pad komt is onomkeerbaar. Het lijkt alsof iedereen afstand van me heeft genomen, je blijft alleen achter.

Medelijden of rivale?

vrienden ex scheidenAls getrouwd stel heb je vriendschap met koppels, zij willen in de meeste gevallen niet met beide ex-partners om blijven gaan en kiezen voor de een of de ander. In mijn geval kozen ze allemaal voor de man. Wat maakt dat ze deze keuze maken? Is dit uit medelijden, voor de zwakste, voor een situatie of omdat de vrouwelijk helft een rivale ziet in mij, een vrouw? Dat laatste is wat ik helaas van meer gescheiden vrouwen hoor.

Je vrienden kiezen voor je ex

ex scheidenIk bleef dus uit alleen achter zonder vrienden/ vriendinnen. Juist in deze periode heb je vrienden nodig die je helpen, die er voor je zijn en die je bijstaan met eventueel raad en daad. Gelukkig kwamen er vele alleenstaanden op mijn pad in het uitgaansleven en kreeg ik er vele vriendinnen en vrienden bij. Zij zijn ervaringsdeskundigen en weten welke weg je gegaan bent en wat je nog te wachten staat. De adviezen die ik kreeg was een openbaring, ik was in sommige gevallen enorm geholpen.

Er op uit!

vrienden scheidenIk heb me gelukkig niet opgesloten en dus niet vereenzaamd. Ik ben erop uit gegaan, heb de vrije tijd die ik had benut om leuke dingen te ondernemen. Bij een echtscheiding kom je weliswaar alleen te staan, is je leven anders en alleen jij kan hierin verandering brengen.’

Meer over Margot

margot dekker gescheidenIk ben Margot Dekker van La Vie en Rose Events. Sinds 2012 organiseer ik voor 35+ singles leuke activiteiten in Alkmaar en omgeving. La Vie en Rose betekent “Het Leven is als een roos” Het is kleurrijk, geurig maar wel kwetsbaar.  Ik ga graag uit dansen en de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten is zeer beperkt. Daarom heb ik zelf de touwtjes in handen genomen en organiseer ik allerlei leuke activiteiten. Vanaf dag 1 worden deze activiteiten goed bezocht. Er is een behoefte onder de alleenstaanden om anderen te ontmoeten die net als jij alleen staan en vriendschappen willen sluiten. Wil je in contact komen met Margot? Vul dan ons contactformulier even in of bel 0900-588 88 88.

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces. Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen