Kiezen tussen je ouders

Heb je ook het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders? Lees hier het persoonlijke verhaal van Lisa. Ze is 13 jaar.

‘Hoi ik ben Lisa, en dit is m’n hond Toets. Stomme naam, ik weet t, heeft m’n broer bedacht. M’n vader en moeder zijn vorig jaar gescheiden. Leek me eerst niet zo erg. Lekker twee keer op vakantie, dubbele kadootjes met m’n verjaardag….  Maar zo leuk is t helemaal niet. 

M’n ouders denken dat ze t heel goed hebben geregeld voor ons. Ze vinden dat ik zelf moet weten of ik liever bij m’n vader of m’n moeder ben. Nou lekker dan.

Ga ik maandag uit school naar m’n moeder, dan heb ik het gevoel dat ik m’n vader in de steek laat, ga ik dan de volgende dag toch maar weer naar m’n vader, dan heb ik het gevoel dat ik m’n moeder in de steek laat.

Ze hebben wel goeie afspraken gemaakt dat ze dicht bij elkaar wonen enzo.  Zodat het zogenaamd voor ons makkelijker is. Hun probleem ligt nu wel mooi bij mij. ZIJ gaan uit elkaar en ze laten MIJ tussen hun kiezen. Ik kan toch niet tussen m’n ouders kiezen!

Ik mis er altijd één. Ik voel me nu eigenlijk altijd rot. Laat ik natuurlijk niet aan ze merken. Ze hebben t al moeilijk genoeg.’

Kiezen tussen je ouders? Goed ouderschapsplan maken!

Je kan van een kind nooit vragen te kiezen tussen jou en je partner.  Die verantwoordelijkheid is voor je kind veel te groot. Natuurlijk wil je dat je scheiding zo min mogelijk problemen oplevert voor je kinderen. Een grondig uitgewerkt ouderschapsplan kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Wil je weten hoe je een echt goed plan maakt? Klik dan even op deze link en lees meer...

Tekeningen: Martine Blom

Over de schrijver
Hallo, ik ben Martine Blom Na een aantal jaren als grafisch vormgever gewerkt te hebben, ben ik gestopt om volledig voor ons jonge gezin te gaan. Nu de kinderen groter zijn, loopt mijn hoofd weer over van kleur, en dat moet eruit! Op een muur en vooral op papier kan ik me lekker uitleven, ik laat het creëren weer toe. Potlood, markers, pennetjes, acryl en linoleum zijn mijn meest gebruikte materialen. Ik hoop dat ik de verhalen, die niet altijd blij en luchtig zijn, op een goede manier beeldend kan maken voor Stichting Oprecht Scheiden
Marieke Lips
Normand
Door

Normand

op 01 Sep 2015

Bedankt voor je reactie Marieke. Als Kindbehartiger zal je hier best vaak mee in aanraking komen waarschijnlijk.

Reactie plaatsen