Stoppen als partners, doorgaan als ouders
1 min. leestijd

Stoppen als partners, doorgaan als ouders

Stoppen als partners, doorgaan als ouders. Een echtscheidingsleidraad: Een echtscheiding is levensontwrichtend. Naast alle emoties die er door je lijf razen, wordt er ook nog van je verwacht dat je zakelijke (juridische) afspraken maakt met je aanstaande ex en dat je een ouderschapsplan opstelt als je kinderen hebt. Maar hoe kom je nu tot zo’n plan op een moment dat jullie besloten hebben om uit elkaar te gaan?  button (28)

Ruzies en onbegrip voeren op zo’n moment vaak de boventoon. Stoppen als partners, doorgaan als ouders laat zien hoe je met al je gevoelens in deze chaos een effectieve weg kunt vinden. Daarnaast biedt dit boek een compleet overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject. Bij een echtscheiding staat je leven op zijn kop, de kinderen moeten worden opgevangen, veel praktische dingen moeten worden geregeld. Het is niet gek dat dit van invloed is op je gedrag en op de onderlinge communicatie. Uitgangspunt is dat jullie gedrag en communicatie te veranderen zijn, zodat je uiteindelijk tot goede, evenwichtige (juridische) afspraken komt. En dat is een goede basis voor een werkbaar ouderschapsplan. Stoppen als partners, doorgaan als ouders is bedoeld als praktische handleiding voor scheidende mensen. Want veel mensen weten totaal niet wat er allemaal op hen afkomt als ze gaan scheiden.

Recensie(s)

Een echtscheiding is relationeel en emotioneel doorgaans een ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt ook voor eventueel betrokken kinderen. Naast de emoties zitten er aan een echtscheiding tal van juridische, fiscale en financiele gevolgen. Dit boek beoogt de lezer die voor of in een echtscheiding betrokken is, een praktische handleiding voor al deze aspecten te geven. Het bevat praktische tips om een echtscheiding goed voor te bereiden en te doorstaan en om na de scheiding weer aan een nieuw leven te bouwen. De auteur, een advocate en bemiddelaar in de familierechtelijke praktijk, behandelt uitgebreid de periode die vooraf gaat aan de beslissing om te gaan scheiden en aan de scheidingsmelding. Ook wordt besproken hoe men zo goed mogelijk met de kinderen kan omgaan. Ingegaan wordt tevens op de vele ins en outs van de scheidingsprocedure. De rol van een scheidingsbemiddelaar wordt geschetst. Het boek bevat diverse nuttige bijlagen, checklists, adressen van websites etc. Een zeer gedegen boek van hoge kwaliteit, voor iedereen die overweegt te gaan scheiden.

Productspecificaties Stoppen als partners, doorgaan als ouders. Een echtscheidingsleidraad

Auteur A. Hendrikse-Voogt
Taal Nederlands
Afmetingen 15x231x149 mm
Gewicht 298,00 gram
Druk 1
ISBN10 9088500150
ISBN13 9789088500152
Product breedte 149 mm
Product hoogte 15 mm
Product lengte 231 mm
Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen