arrow_drop_up arrow_drop_down

Stoppen als partners, doorgaan als ouders

Stoppen als partners, doorgaan als ouders. Een echtscheidingsleidraad: Een echtscheiding is levensontwrichtend. Naast alle emoties die er door je lijf razen, wordt er ook nog van je verwacht dat je zakelijke (juridische) afspraken maakt met je aanstaande ex en dat je een ouderschapsplan opstelt als je kinderen hebt. Maar hoe kom je nu tot zo’n plan op een moment dat jullie besloten hebben om uit elkaar te gaan?  button (28)

Ruzies en onbegrip voeren op zo’n moment vaak de boventoon. Stoppen als partners, doorgaan als ouders laat zien hoe je met al je gevoelens in deze chaos een effectieve weg kunt vinden. Daarnaast biedt dit boek een compleet overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject. Bij een echtscheiding staat je leven op zijn kop, de kinderen moeten worden opgevangen, veel praktische dingen moeten worden geregeld. Het is niet gek dat dit van invloed is op je gedrag en op de onderlinge communicatie. Uitgangspunt is dat jullie gedrag en communicatie te veranderen zijn, zodat je uiteindelijk tot goede, evenwichtige (juridische) afspraken komt. En dat is een goede basis voor een werkbaar ouderschapsplan. Stoppen als partners, doorgaan als ouders is bedoeld als praktische handleiding voor scheidende mensen. Want veel mensen weten totaal niet wat er allemaal op hen afkomt als ze gaan scheiden.

Recensie(s)

Een echtscheiding is relationeel en emotioneel doorgaans een ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt ook voor eventueel betrokken kinderen. Naast de emoties zitten er aan een echtscheiding tal van juridische, fiscale en financiele gevolgen. Dit boek beoogt de lezer die voor of in een echtscheiding betrokken is, een praktische handleiding voor al deze aspecten te geven. Het bevat praktische tips om een echtscheiding goed voor te bereiden en te doorstaan en om na de scheiding weer aan een nieuw leven te bouwen. De auteur, een advocate en bemiddelaar in de familierechtelijke praktijk, behandelt uitgebreid de periode die vooraf gaat aan de beslissing om te gaan scheiden en aan de scheidingsmelding. Ook wordt besproken hoe men zo goed mogelijk met de kinderen kan omgaan. Ingegaan wordt tevens op de vele ins en outs van de scheidingsprocedure. De rol van een scheidingsbemiddelaar wordt geschetst. Het boek bevat diverse nuttige bijlagen, checklists, adressen van websites etc. Een zeer gedegen boek van hoge kwaliteit, voor iedereen die overweegt te gaan scheiden.

Productspecificaties Stoppen als partners, doorgaan als ouders. Een echtscheidingsleidraad

Auteur A. Hendrikse-Voogt
Taal Nederlands
Afmetingen 15x231x149 mm
Gewicht 298,00 gram
Druk 1
ISBN10 9088500150
ISBN13 9789088500152
Product breedte 149 mm
Product hoogte 15 mm
Product lengte 231 mm
Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: