Het Echtscheidings Platform | Community over scheiden

Het Echtscheidings Platform | Community over scheiden

Het Echtscheidings Platform is een community over scheiden. Ga je misschien scheiden? Zit je middenin je scheiding? Of ben je al gescheiden? Voor al deze situaties kan je op het Echtscheidings platform terecht.

Waarom een platform over scheiden?

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Je bent dus niet alleen! En wie kan je beter advies geven dan iemand die al in hetzelfde schuitje heeft gezeten? Of die, misschien net als jij, nog niet weet of een scheiding wel een goede oplossing is. Op dit platform kan je je ervaringen delen. Ook kan je vragen stellen en reageren op vragen van anderen. Zo helpen we elkaar. Daarbij kan je ook nog eens je eigen echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan maken.

Verschillende categorieen

Het Echtscheidings Platform is verdeeld in een aantal categorieen. Zo kan je makkelijk overzicht houden. De verschillende categorieen zijn:

  • Mijn relatie is in gevaar – Wil ik scheiden of niet?
  • Ik ga scheiden – even stoom afblazen en hulp vinden
  • Ik ben gescheiden – Wat komt er allemaal op je af?
  • Stel jezelf voor – Laat even weten wie je bent
  • Evenementen en workshops – Meld het hier
  • SOS! – Stel een vraag of help anderen

Neem hier alvast een kijkje op het platform.

Zelf groepen maken

Natuurlijk wil je niet alles over je scheiding met iedereen delen. Daarom is er ook de mogelijkheid om zelf groepen aan te maken. Zo kan je zelf bepalen met wie je bepaalde informatie deelt.

Mijn topics

Onder het kopje ‘Mijn Topics’ vind je alles wat je op het platform hebt gezet weer terug. Dat is overzichtelijk en makkelijk.

Support

Veel vragen over echtscheiding zijn vragen die een ander ook al eens heeft gesteld. Daarom is er ook een onderdeel Support, of ook wel genoemd FAQ. Hier hebben we alle Frequently Asked Questions bij elkaar gebracht zodat je snel en overzichtelijk kunt opzoeken wat je wil weten. En staat je vraag er (nog) niet bij? Stel je vraag dan via het formulier onder aan de pagina. Je krijgt dan zo snel mogelijk jouw persoonlijke antwoord.

Mijn echtscheiding

In de oranje balk vind je ook de tab ‘Mijn Echtscheiding’. Hier vind je alles over het zelf makkelijk regelen van je scheiding. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Je kan allerlei nuttige checklists downloaden. Daarbij kan je ook een alimentatieberekening laten maken én zelf gratis een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant maken.

Bekijk hier het filmpje even over hoe je makkelijk zelf je scheiding kunt regelen.

Eigen account

Om op het platform te komen kan je een eigen account aanmaken met een wachtwoord. Je kan ook via Facebook inloggen. Via: http://echtscheiding.community/ kom je op het Echtscheidings Platform.

Dubbel account

Als je echt aan de slag gaat met het voorbereiden van je eigen echtscheiding dan ontvang je nog een extra inlogmogelijkheid voor de echtscheidingscockpit. Hier kom je via: http://echtscheidingscockpit.nl/. Dit is een extra beveiligde omgeving waar je je eigen echtscheidingsdossier kunt gaan opbouwen. Het lijkt wel een beetje lastig, de twee verschillende inlogcodes met bijbehorende wachtwoorden. We doen dit om je privacy te waarborgen. In de echtscheidingscockpit ga je namelijk veel privé-informatie doorgeven en daar heeft niemand iets mee te maken.

Hou dus goed in de gaten: je hebt een inlogcode en wachtwoord voor het

  • Echtscheidings Platform én je hebt een inlogcode en wachtwoord voor de
  • Echtscheidingscockpit (waar je zelf een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant kunt maken).

Professionals

Ook professionals kunnen terecht op het Echtscheidings Platform. Heb je een boek geschreven over echtscheiding? Dan kan je het op het platform plaatsen. Geef je een goede workshop of wil je een evenement promoten? Het kan allemaal. Uiteraard is het wel steeds de bedoeling dat we mensen die gaan scheiden zo goed mogelijk helpen. Dat is ons uitgangspunt.

Hoe zit het met mijn privacy?

Een scheiding is nou niet iets waar je graag ‘publiek’ mee gaat. Daarom kan je op het platform ook inloggen zonder dat een ander je gegevens ziet. Je hoeft niet deel te nemen aan de discussies. Je kan ook gewoon lekker lezen. Je bepaalt zelf hoeveel info je loslaat. Daarnaast is het zo dat je een extra account krijgt op het moment dat je zelf je eigen echtscheiding gaat voorbereiden. Zo blijven je privé gegevens ook echt privé. Daarvoor kan je ook onze algemene voorwaarden nog eens doorlezen (als je wilt ;-)).

Het Echtscheidings Platform | Community over scheiden | Work in progress

Een platform is natuurlijk iets dat steeds in beweging is. Het is een voortdurend Work in Progress. Het is nooit ‘af’. Kom je iets tegen dat niet in orde is? Of stoor je je ergens aan? Laat het ons dan weten, dan kunnen wij het aanpassen. Ook als je een compliment hebt horen we het graag hoor!

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen