Juridische aspecten bij een echtscheiding
Normand Jones
Juridische aspecten bij een echtscheiding
11/09/2015
3 min
0

Wat is een echtscheidingscockpit

11/09/2015
3 min
0

Wat is een echtscheidingscockpit. Een vreemd woord waar je misschien  nog nooit van gehoord hebt. Wij hebben op onze site de mogelijkheid om een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan op te stellen en dat kan je doen in de echtscheidingscockpit. Hoe werkt dat dan? Voor het opstellen van deze echtscheidingsstukken hebben we een heleboel privé-gegevens van je nodig. Omdat het niet prettig is om via internet al je gegevens in te vullen hebben wij een beveiligde omgeving voor je gemaakt. Deze beveiligde omgeving hebben we de echtscheidingscockpit genoemd. Waarom dan cockpit? Omdat je hier alle stukken kunt opstellen die je nodig hebt voor je echtscheiding. Je zit dus zelf als het ware aan het stuur van je eigen scheiding.

Wat  kan je allemaal doen in de cockpit

cockpit echtscheiding  In de echtscheidingscockpit kan je de documenten opstellen die je nodig hebt voor je scheiding; een echtscheidingsconvenant, en, als je kinderen hebt, een ouderschapsplan, en indien nodig, een alimentatieberekening. Bij iedere stap die je neemt in de cockpit kan je ondersteuning aanvragen per mail, skype of telefoon.

Hoe werk het

echtscheidingscockpitVoor de echtscheidingscockpit moet je je aanmelden. Je krijgt dan een eigen inlogmogelijkheid en komt in een beschermde omgeving waar je rustig kunt werken aan het opstellen van je documenten. Dat werkt zo: je krijgt een lange lijst met vragen die je moet beantwoorden. Sommige vragen zijn meerkeuzevragen, andere vragen moet je je eigen situatie invullen. Na het antwoorden van alle vragen rolt er automatisch een echtscheidingsconvenant uit dat naar je inbox wordt verstuurd. Hetzelfde geldt voor het ouderschapsplan. Ook dan wordt je langs een lijst met vragen geleid. Voordeel hiervan is dat je niets kan vergeten. Door de lange vragenlijst kom je vanzelf alle onderwerpen tegen waarover je moet nadenken. Ook het ouderschapsplan wordt naar je inbox verstuurd.

Hoe verder

cockpit echtscheidenNadat je het convenant en/of ouderschapsplan in je inbox hebt ontvangen, kan je het door ons laten nakijken. Natuurlijk is iedere situatie weer anders. We leveren graag maatwerk en daarom bieden wij als extra service de mogelijkheid om je echtscheidingsstukken juridisch te laten toetsen. Dit kan per mail of persoonlijk; net wat je eigen voorkeur heeft. Zodra je een echtscheidingsconvenant (en eventueel ouderschapsplan) hebt waar je beiden volledig achter staat, kunnen jullie het ondertekenen. Daarna kunnen we je scheiding gaan indienen bij de rechtbank. Je ontvangt steeds mails met duidelijk en overzichtelijk de volgende stap die je moet nemen.

Eventueel rechtsbijstand aanvragen

cockpit ouderschapsplanKan je een scheiding niet betalen? Dan kunnen wij rechtsbijstand voor je aanvragen. Bel even voor de voorwaarden en/of een aanvraagformulier: 0900-588 88 88

Indienen bij de rechtbank

Het indienen bij de rechtbank gaat allemaal schriftelijk. Je hoeft dus niet naar de rechtbank toe te komen. Ook hier geldt weer. Je krijgt steeds op het juiste moment een mail met te nemen stappen of in te leveren stukken. Als je toch nog vragen hebt kan je natuurlijk altijd contact met onze helpdesk opnemen. Na uitspraak van de rechter schrijven we je scheiding voor je in bij de gemeente.

Wat is een echtscheidingscockpit

cockpit scheidenWil je direct beginnen in de cockpit? Dan kan dat door op deze link te klikken. Je bent nergens toe verplicht en het kost niets. Je kan dus gerust even een kijkje nemen. Heb je vragen? Dan kan je ons bellen of mailen.

Echtscheiding-cockpit

 Voordelen van de echtscheidingscockpit

Je krijgt toegang tot:

  • Je eigen privé echtscheidingscockpit
  • In één oogopslag inzicht in alle te nemen stappen van je scheiding
  • Links naar handige informatie 

En ook nog:

  • Online berekeningsmodule voor alimentatie
  • Online module om je eigen ouderschapsplan samen te stellen
  • Online module om je eigen echtscheidingsconvenant te maken

En niet te vergeten:

  • Checklists om te controleren of je niks vergeten bent
  • Ondersteuning door echtscheidingsprofessionals
  • Diverse handige templates
Reacties
Categorieën